Ιδέες για Γονείς & Μαθητές

Συμβουλές για γονείς

Εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή διαπαιδαγώγιση των παιδιών σας καθώς και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα. Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε την εφημερίδα μας για περισσότερα άρθρα και ιδέες!

 

Πρώτες χρήσιμες συμβουλές για γονείς

1. Όσο μεγάλη μαθησιακή ικανότητα και ζήλο και αν έχει το παιδί σας, μην το υπερφορτώνετε με 2-3 ξένες γλώσσες, μουσική, χορό κ.λπ. Αυτό μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα αργότερα στην περίοδο της εφηβείας. Το παιχνίδι, η άθληση και η συμμετοχή του παιδιού σας στην εξωσχολική ομάδα έχει απoφασιστική σημασία για την κοινωνικοποίησή του.

2. Μην συγκρίνετε μπροστά στο παιδί την επίδοσή του με τα αδέλφια του ή άλλα παιδιά του περιβάλλοντος. Κανένα παιδί δεν είναι το ίδιο.

3. Συζητείστε με τον καθηγητή του παιδιού για την πρόοδό του.

4. Να είστε πολύ προσεχτικοί στις επικρίσεις και τα σχόλια, και φειδωλοί στον έπαινο. Η υπερβολή και στα δύο δυνατόν να βλάψουν.

5. Μην σχολιάζετε αρνητικά την ποιότητα του σχολείου ή και το έργο που προσφέρουν δάσκαλοι και καθηγητές ακόμα και όταν έχετε κάποιες επιφυλάξεις. Για το παιδί έχει μεγάλη σημασία το κύρος του σχολείου που παρακολουθεί.

6. Μην ακούτε μόνο τα παράπονα του παιδιού. Συζητείστε πρωτίστως και με τους καθηγητές. Το πραγματικό πρόβλημα, αν υπάρχει, μπορεί να βρίσκεται αλλού. Για να έχουμε άριστα αποτελέσματα χρειάζεται η αρμονική συνεργασία από το τρίγωνο Γονέας-Μαθητής-Δάσκαλος.

7. Η ξένη γλώσσα δεν πρέπει να θεωρείται δευτερεύον μάθημα, όπως η μουσική, ο χορός κ.λπ. Έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του νέου, και έτσι πρέπει να την βλέπουν οι γονείς και μαθητές.

Άρθρα